Stort underskud i Team Esbjerg sænker ikke ambitionsniveauet

Esbjergs håndboldhold har det meste af sæsonen spillet for tilskuerløse tribuner. De manglende tilskuere betyder, at håndboldklubberne mister en stor indtægtskilde – nemlig billetindtægter. Det kan de mærke i Team Esbjerg.
Af Jonathan Kjær Troelsen

Foto: John Randeris // Ritzau Scanpix

Når håndboldsæsonen i Bambusa Kvindeligaen slutter til maj, er forventningen i Team Esbjerg, at de står tilbage med et underskud mellem 700.000 og 1,1 millioner kroner. Men på trods af det røde resultat, er det ikke planen at skrue ned for hverken spillerbudget eller sportslige ambitioner. 

Tom hjemmearena 
Grundet restriktioner har Esbjergs håndboldarena, Blue Water Dokken, i denne sæson været tilskuerløs ved mange af Team Esbjergs hjemmekampe. Det har betydet færre billetindtægter, og det er en del af forklaringen bag klubbens ventede underskud. 

Men på trods af det store underskud, er det ikke meningen, at det skal gå ud over det sportslige. Efter planen vil spillerbudgettet de kommende sæsoner forblive på samme niveau som hidtil. Det kan lade sig gøre på grund af Team Esbjergs ellers sunde økonomi, og det er en melding, som træner Jesper Jensen er tilfreds med. 

”Det er jeg selvfølgelig glad for set ud fra en sportslig betragtning. Det er jo det, jeg bliver vurderet på. Så det er selvfølgelig vigtigt for mig, at der stadigvæk er et perspektiv i, at holdet bliver ved med at være en del af toppen, som bestyrelsen forventer,” siger Jesper Jensen.  

Tilskuerne mangler
Hos Team Esbjerg har hjemmepublikummet i denne sæson været savnet. Specielt hos spillere og træner. 

”At få tilskuerne tilbage igen vil betyde rigtig meget for os. Vi spiller selvfølgelig håndbold, fordi vi kan lide det, men vi er også adrenalinjunkies. Og der er tilskuerne bare vigtige. De kan få det til at eksplodere på en måde, der får kroppen til at reagere,” siger Jesper Jensen. 

Senere på foråret skal Team Esbjerg forhåbentlig deltage i sæsonens sjove kampe, når medaljerne skal uddeles. Og her er drømmen og forhåbningen, at de esbjergensiske håndboldfans igen kan komme ind og få nogle oplevelser. 

”Det ville være fantastisk, hvis vi i slutningen af april eller maj måned, kunne få lov til at lukke tilskuere ind til vores slutspilskampe, hvor vi også håber at spille semifinale og finale. Det vil være fantastisk at kunne give vores sponsorer og sæsonkortholdere den oplevelse igen”, siger direktør Hans Christian Warrer. 

You may also like...