Grønt lys til næste skridt mod slæbested ved Kammerslusen

I mandags blev det besluttet at give pengene til nødvendig forundersøgelse. Slæbestedet ved Kammerslusen er nu endnu tættere på at blive til virkelighed. Når undersøgelsen er lavet, kan virksomheder begynde at byde på projektet.
Af Laura Haaning Sigh

Området ved Kammerslusen. Foto: Esbjerg Kommune

Økonomiudvalget gav tilladelsen i mandags. Nu kan de nødvendige undersøgelser derfor gå i gang forud for opførelsen af et nyt, offentligt slæbested ved Kammerslusen. Nogle godkendelser er på plads. For at virksomheder kan begynde at byde ind på projektet, skal der dog ligge en helt klar beskrivelse af, hvad der skal tages højde for. Slæbestedet skal ligge i et naturområde, så der skal mange myndigheder indover. Det fortæller Anders Rohr Jørgensen fra Venstre, der er medlem af Teknik og Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

”Det er ikke nok at sige til en entreprenør, at der skal laves en betonrampe og få en pris på det. Det skal beskrives meget specifikt,” uddyber han.

Der har længe været ønske om slæbested

Det er først nu, der for alvor er givet penge til de sidste forundersøgelser, men ønsket om et offentligt slæbested ved Kammerslusen er ikke nogen ny idé.

”Der har altid været et ønske om, at der skulle være et slæbested, der kunne skabe fri adgang til vandet, for vandet tilhører jo alle. Ribe er et af de få steder, der ikke har et frit tilgængeligt slæbested,” fortæller Anders Rohr Jørgensen.

På nuværende tidspunkt findes der et slæbested ved Ribe Sejlklub, men det er hverken offentligt eller let at komme til. Ved Kammerslusen ønsker man et slæbested, som alle gratis kan benytte.

”Vi vil gøre alt, for at slæbestedet bliver så brugervenligt som muligt, så der kommer så mange brugere som muligt,” siger Anders Rohr Jørgensen.

Ikke bekymret for bådtrailere

Bliver slæbestedet populært, kan der komme en udfordring med parkering af biler og bådtrailere. Det bekymrer dog ikke Anders Rohr Jørgensen, der forklarer, at der tages højde for parkeringen i undersøgelsen, der nu sættes i gang.

”Der er også lavet en forhåndsvurdering om, at det kan lade sig gøre, ellers giver man ikke penge til forundersøgelsen,” understreger han.

Ved det kommende slæbested ligger også Restaurant Kammerslusen. Forpagter Niels Meistrup Toft er dog heller ikke bekymret for udsigten til de mange bådtrailere.

”Hvis der kommer nogen ind til mig, der skal sejle nogle timer og spørger om de må stille deres bådtrailer et sted, hvor jeg gerne vil have det, vil jeg selvfølgelig altid hjælpe,” siger Niels Meistrup Toft.

Mere synlighed for området

Niels Meistrup Toft håber, at brugerne af slæbestedet vil spise frokost eller drikke en kop kaffe på Restaurant Kammerslusen, men det er ikke den vigtigste grund til, at han synes, slæbestedet er en god idé.

”Jeg håber, det kommer til at synliggøre området, og hvis det smitter af på os, er det godt. Hvis det ikke gør, er det bare godt, at der er kommet et slæbested. Det skaber noget interesse og liv omkring Nationalpark Vadehavet,” siger han.

You may also like...