Nu kan prostituerede søge hjælp i Esbjerg

I begyndelsen af februar slog Reden Esbjerg dørene op for et lokalt tilbud til mennesker i prostitution. Det er stadig kun enkelte, der har fået gavn af hjælpen.
Af Alberte Aaskov Jakobsen

Foto: Sohia Juliane Lydolph // Ritzau Scanpix

For lidt over en måned siden åbnede Reden Esbjerg en afdeling i kommunen. Reden Esbjerg er et anonymt tilbud, der skal hjælpe mennesker i prostitution. Projektet, der er et samarbejde mellem Esbjerg Kommune og KFUK’s Sociale Arbejde, er helt nyopstartet. 


Projektmedarbejder Merete Finckenhagen fortæller, at de indtil nu har fået enkelte henvendelser fra mennesker i prostitution. Men de er bevidste om, at det tager tid at starte et nyt projekt op.  Ikke mindst fordi corona sætter en stopper for større fysiske arrangementer, hvor Reden Esbjerg for eksempel har måtte aflyse åbningsdagen.

”Målet er at kunne skabe et pusterum for de her mennesker. Det kan hjælpe meget at give en kop kaffe og lidt omsorg”.

Merete Finckenhagen lægger vægt på, at Reden Esbjerg primært er et rådgivningstilbud. Det handler om at give den nødvendige hjælp til den enkelte. Organisationens fokus er derfor at skabe en livsforbedring for disse mennesker. Selvom der ikke er mange at hjælpe endnu, så bruger de ansatte tiden fornuftigt. 

De arbejder løbende på at få kontakt til samarbejdspartnere, som kan være alt fra politiet til kommunale tilbud. Tanken er at gøre opmærksom på projektet og udbrede budskabet så meget som muligt. Reden Esbjerg sørger også for at være synlige på sociale medier. På facebook er de især aktive og reklamerer for de åbne caféer, der afholdes tirsdag og torsdag i ugen. 

Medarbejderne håber meget på at opleve fremgang i takt med at befolkningen bliver vaccineret. De tror på, at det vil skabe bedre muligheder for at komme ud og holde oplæg og realisere de større arrangementer. 

”Vi vil gøre, hvad vi kan, for at det skal lykkes”. 

Med disse ord er Merete Finckenhagen, og resten af medarbejderne, fortrøstningsfulde over Reden Esbjergs fremtid.

FAKTA – Reden Esbjerg
Det er et anonymt tilbud til mennesker i prostitution
Der er åbent alle hverdage (man-fre)
Du kan ringe og få en telefonsamtale
For fysisk samtal skal du booke en tid 
Caféen er åben alle tirsdage fra 14-17 og torsdage 10-13 
(uden forudgående aftale)
Du kan kontakte Reden Esbjerg uanset køn og alder

You may also like...