Tyve stjæler fra Hjerting-beboernes biler

Siden årets start har politiet i Esbjerg Kommune modtaget over 40 henvendelser vedrørende tyveri i biler. I langt de fleste af tilfældene har bilerne stået ulåst, og dermed er det nemt for tyvene at bryde ind. Især borgerne i Hjerting glemmer at låse bildørene og får besøg af tyvene i nattetimerne.  
Af Caroline Højrup Heidemann

Illustration: Caroline Højrup Heidemann

Da 22-årige Emma Lodberg sidste torsdag går ud til sin bil, får hun sig en overraskelse. Den blå Toyota Aygo havde om natten stået ulåst langs vejen, og da Emma kigger ind gennem ruden, kan hun se, at handskerummet er flået åbent, og alt i hendes bil er endevendt. Hun er langt fra den eneste borger i Esbjerg Kommune, der har oplevet dette. 

I Facebookgruppen ”For os der bor i Hjerting” har et væld af utilfredse borgere tilkendegivet, at de også har haft uvelkomment besøg i deres biler i løbet af nattetimerne. Mange af borgerne er rasende og fortæller, hvordan de har fået stjålet genstande af værdi. Dog er Emma Lodberg mere fortrøstningsfuld og har selv kun fået stjålet noget fyrværkeri og nogle heksehyl.

”Der er som regel aldrig noget i Hjerting at være utryg over. Det er nok bare en flok unge drenge, der begår indbruddene, og jeg håber, at de bliver taget med fingrene i kagedåsen af en vred familiefar,” siger Emma Lodberg.

Et alvorligt problem 

Selvom Emma Lodberg indikerer, at det blot er drengestreger, har Syd- og Sønderjyllands Politi gennem de seneste måneder modtaget adskillige henvendelser fra borgere, der har haft tyveri i deres biler. Hele 42 anmeldelser siden starten af 2021. I langt de fleste af tilfældene har de pågældende biler stået ulåst, og dermed har det været nemt for tyvene at bryde ind i bilerne. Pressekontakt ved politiet, Helle Lundberg, ser dette som et stort problem.

”Det er jo ejernes opgave at låse bilerne og fjerne de kostbare ting, der ligger i den. Vores forebyggelsesafdeling har brugt rigtig meget tid og energi på at få borgerne til at forstå alvoren i det,” siger Helle Lundberg.

Fund af gerningsmænd

Efter flere måneder med hyppige tyverier, anholdte politiet omsider tre unge mænd lørdag morgen d. 27. februar. En 19-årig mand og to drenge på 16 år blev sigtet for tyverierne, men blev efterfølgende løsladt igen. Den ene af de 16-årige drenge ønskede ikke at kommentere på sagen, mens de to andre har erkendt flere forhold. 

Tyverierne er efterfølgende fortsat i Hjerting, men politiet har ingen yderligere kommentarer til dette, da efterforskningen stadig er igangværende. Der er derfor ingen vished, om det er de sigtede, der fortsat begår tyverierne, eller om der er tale om nye gerningsmænd.

”Vi reagerer på anmeldelserne og har en skærpet patruljering i området,” afslutter Helle Lundberg og understreger igen, hvor vigtigt det er, at borgerne låser deres biler.

You may also like...