Restriktioner ændret – flere kunder i store butikker

Esbjergs største butikker åbner dørene for flere kunder fra på mandag. 
Det ser Ilva frem til. 

Af Alberte Aaskov Jakobsen

Foto: Google Maps

Fra på mandag må butikker på 5000 kvadratmeter, eller derover, åbne for op til 250 kunder i butikken. Kravet om tidsbestilling er også fjernet for butikker under 10.000 kvadratmeter. Kunderne skal ikke længere forudbestille en tid, inden de kommer i butikken. Det ændrer forholdene for møbelbutikken Ilva i Esbjerg.

Butikschef, Per Andersen, glæder sig over den yderligere genåbning af Danmark, der sker på baggrund af de lave smittetal. 

”Vi mangler liv i butikken”. 

Flere frie hænder
Det er især ophævelsen af tidsbestillingen, der vil gavne butikken. De har nemlig måtte have en ansat til at sidde og administrere kunderne, hver gang nogle er kommet fysisk til butikken. Sådan har de sikret sig, at det kun er kunder med en tid, der kommer ind i butikken. En tjans, som butikschef, Per Andersen, selv har taget indimellem. 

”Jeg glæder mig til, at jeg får to hænder fri, der kan lave noget andet”. 

Fra næste uge af er det ikke længere nødvendigt, fordi kravet er fjernet. Derfor bliver den elektroniske kundetæller igen taget i brug. 

Plads til strøgkunder
Indtil nu har Ilva kun måtte huse 21 kunder i butikken ad gangen. Kunder, der vel at mærke har bestilt en tid på forhånd. Flere af Ilvas kunder har dog ikke været opmærksomme på disse restriktioner. 

”Der er nogle, der vender om og går igen, fordi de opdager, at det er for omstændigt”.

Det ærgrer Per Andersen, der glæder sig til at kunne byde disse kunder velkommen. Butikken vil nu få gavn af de strøgkunder, der ikke i forvejen har planlagt et besøg i butikken. Begrænsningen på 250 kunder, der træder i kraft på mandag, bliver ikke et problem ifølge Per Andersen. For selvom butikken er stor, er der normalt aldrig så mange kunder på én gang. Derfor glæder Ilva sig over, at der nu er plads til de kunder, der lige skal ind i butikken og se, om der er noget spændende. 

Per Andersen er ikke bekymret for den økonomiske situation i Ilva. Han mener, at den almindelige omsætning kan opretholdes, hvorfor hjælpepakkerne ikke er en bedre løsning for butikken. Butikken har hele tiden været godt besøgt. 

You may also like...