Fortsat uvished om lejrskoleophold

Uenighed blandt partierne betyder, at der endnu ikke er taget nogen beslutning om, hvorvidt eleverne stadig har mulighed for at komme på lejrskole.
Af Nadia Hansen

Om det bliver muligt at flytte eller aflyse dette skoleårs lejrture, er endnu uvist.
Foto: Linda Kastrup // Ritzau Scanpix

På et udvalgsmøde mandag eftermiddag, skulle Børn og Familieudvalget i Esbjerg Kommune tage stilling til, hvorvidt skolerne kunne få mulighed for at aflyse, de ellers obligatoriske, lejrskoler for 6. årgang.

Venstre ønskede at sende forslaget til høring i de politiske byrådsgrupper, hvilket betyder, at der ikke kan tages stilling til det før april.

Imidlertid var Socialdemokratiet og SF klar på at stemme imod forslaget, som ville give skolerne retten til at bestemme, om de vil aflyse lejrskoleopholdene for deres elever, eller blot flytte dem til næste skoleår. 

På trods af splid blandt politikerne, er udvalgsformanden, Diana Mose Olsen (SF), dog forhåbningsfuld.

”Nu må vi se, hvordan det går. Jeg håber da, at eleverne kan komme af sted,” siger hun.

Måtte kalde elever hjem

Da Covid-19 sidste forår ramte, og eleverne blev hjemsendt, måtte de planlagte lejrture flyttes. Mange af dem blev rykket til efteråret i håb om, at man da ville kunne sende eleverne trygt afsted.

Sådan gik det desværre ikke, og da Børne- og Undervisningsministeriet i september meldte nye anbefalinger ud, fik det øjeblikkelige konsekvenser for en række elever fra Ådalskolen, som blev kaldt hjem få timer efter ankomst til Rendbjerg Lejrskole og Feriekoloni ved Egernsund, hvor de skulle have været på lejrskole.

”Det er rigtigt ærgerligt og træls, og jeg kan godt forstå, hvis eleverne og forældrene er ærgerlige,” sagde skoleleder for Ådalskolen, Ole Lerke, dengang til TVSYD om situationen.

På en anden af kommunens skoler, Bakkevejens Skole, tror skoleleder Jan Lagoni Jacobsen ikke på, at det bliver muligt at gennemføre hverken sidste års eller dette års lejrskoler.

 ”Der er ikke truffet nogen beslutning, men umiddelbart tænker jeg, at de bliver aflyst. Man kan ikke blive ved med at skubbe det læs foran sig.”

Krav på kompensation

Formand for Børn og Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF), håber på at kunne sende eleverne afsted på lejrskole i næste skoleår til trods for de udfordringer, som det måtte medføre.

”Tilbage i maj traf vi en beslutning om, at eleverne skulle have en kompensation for de aflyste ture.  Jeg håber selvfølgelig, at vi lander på, at skolerne får de resurser, der skal til for at afholde lejrskolerne.”

I forhold til de økonomiske udfordringer, som der vil være i at skulle have flere klasser end normalt på lejrskole inden for kortere tid, siger hun:

”Ja, det betyder, at der er flere lærer, som skal afsted. Det koster jo flere resurser, og det skal selvfølgelig finansieres, så skolerne ikke står med ansvaret alene.”

Men hvad udfaldet bliver, og hvordan kommunen i så fald kan træde til med økonomisk støtte, vil altså først blive taget op på et udvalgsmøde i april.

You may also like...